de blogbouwers

Start een blog. Bereik de wereld.

tips voor meer geïnteresseerde bezoekers op jouw blog

De meest gestelde vraag van de beginnende blogger is: “Hoe krijg ik een groter bereik en trek ik meer bezoekers naar mijn blog toe?”.

Wat van te voren heel belangrijk is om te weten is dat het aantal bezoekers niet zoveel zegt. Het belangrijkste is te weten waarom deze mensen op jouw blog belanden, waar ze mee worstelen, en wat jij daar vervolgens mee doet.

Een blog met veel waarde en 100 écht geïnteresseerde bezoekers per dag die worden uitgenodigd om zich aan te melden voor een e-mail lijst is veel effectiever dan een blog met 1000 bezoekers per dag die vluchtig even kijken en niet worden uitgenodigd voor een actie die jou iets oplevert.

Bij deze onze top 5 tips voor het creëren van meer geïnteresseerde bezoekers.

1. Start vandaag nog met een e-mail lijst. We kunnen dit niet vaak genoeg zeggen. Het bouwen van een e-mail lijst vanaf het begin is de beste manier om jouw blog te laten groeien en het persoonlijke contact te starten met jouw lezers. Alleen door persoonlijk contact en vertrouwen op te bouwen zet jij uiteindelijk je bezoekers om tot kopers van jouw producten.

2. Niche down. Kies voor jezelf heel duidelijk wie jouw lezers zijn en waar ze mee worstelen. Stel dat ik een blog start over jonge vaders dan kan ik beter kiezen voor jonge vaders met een drukke baan dan jonge vaders in het algemeen. Hoe specifieker jij kiest hoe beter je weet waar jij je op het internet moet begeven om je blog te promoten en waar je het beste over kunt gaan schrijven.

3. Kies de juiste platforms. Een blog die gaat over taarten bakken hoort niet thuis op LinkedIn en een blog die zeer inhoudelijk is met veel tekst hoort niet op Pinterest. Kies niet alle kanalen maar de juiste platforms voor jouw blog en ga daar op knallen!

4. Schrijf een gastblog op een grotere blog met bezoekers die dezelfde interesses hebben. Publiceer je allerbeste artikelen bij anderen en koppel er een ‘call to action’ aan voor jouw e-mail lijst. Dit is in het begin de meest krachtige manier om veel geïnteresseerde bezoekers te trekken.

5. Investeer in de lange termijn en kijk op zoekwoorden. Weet dat blogs vaak meer dan twee jaar nodig hebben om uit te groeien tot een superblog. Investeer in de lange termijn door te schrijven met gebruik van de zoektermen die het meest gezocht worden in Google. Met dit programma kun je snel zien waar voor jou de beste kansen liggen.

 • http://www.greatbodyskin.com/ Angela | Great Body & Skin

  Hoi Jelle,

  Kun je iets zeggen over de voor- en nadelen over het plaatsen van duplicate content op andere sites? Bv. m.b.t. Google ranking?

  Dank je alvast!

 • jelledeblogbouwer

  Dat kan ik zeker Angela! Check deze video:

  Matt Cutts van Google zegt dat je je geen zorgen hoeft te maken tenzij je in grote mate kopieert. Geen nadelen dus en niks om je zorgen over te maken! :)