de blogbouwers

Start een blog. Bereik de wereld.

een blog schrijven: hoe creëer ik ‘epic’ content die wordt gedeeld door anderen?

Een blog schrijven.

Hoe zorg je dat je altijd waardevolle informatie brengt: oftewel ‘epic’ content die wordt gedeeld door anderen.

1. Schrijf altijd voor je lezer en niet voor jezelf. Als blogger is het belangrijk dat je weet wie jouw lezer is. Schets deze persoon eens voor jezelf: hoe ziet hij of zij eruit? Wat doet hij of zij in het dagelijks leven? Waar worstelt deze persoon mee?

Maak van jouw lezer een personage en stel dit personage de vraag: wat wil jij lezen en waar haal jij waarde uit? Hoe kan ik jou helpen met mijn blog? Als je je dit altijd afvraagt komt de ‘epic’ content vanzelf.

2. Maak je teksten lekker leesbaar. Gebruik één lettertype en maak je teksten helder en duidelijk. Een lekker leesbare tekst bevat:

• een fijn leesbaar lettertype
• ruimte tussen de regels
• lijstjes
• geen lange alinea’s
• quotes

3. Schrijf zoveel mogelijk vanuit jouw ervaringen en inspiratie. Als blogger ben jij uniek in je teksten en in je verhaal. Schrijf zoveel mogelijk vanuit jezelf want hoe meer je schrijft naar eigen ervaringen en visie, hoe sneller je ontdekt wat jouw stem op het internet is.

4. Gebruik stunning images. Gebruik je beelden? Zorg dan dat deze van hoge kwaliteit zijn en lever mooie foto’s. In deze wereld zijn we allemaal erg visueel ingesteld en we knappen snel af op beelden die niet van goede kwaliteit zijn.

5. Schrijf artikelen die tijdloos zijn. Jouw artikelen staan voor altijd op het internet. Artikelen die altijd bruikbaar zijn zijn van grote waarde omdat ze voor altijd gedeeld en doorgestuurd zullen worden.

6. Word een ‘pro’ in waar jij over schrijft. Als je je blijft verdiepen in het onderwerp waar je over schrijft zul je uiteindelijk als een professional worden gezien door anderen. Hoe professioneler jij wordt, hoe sneller jij je blog kan omtoveren in een business die inkomen genereert.

7. Blog in een strak en clean design. Hoe professioneler jouw design oogt, hoe sneller mensen je serieus nemen. Zorg dat je begint met een minimalistisch en eenvoudig template die de focus legt op datgene wat het belangrijkste is: dat wat jij publiceert. Zet er een leuke foto van jezelf op zodat mensen gelijk kennismaken met jou en schrijf, schrijf, schrijf.

8. Bouw aan vertrouwen. Hoe meer vertrouwen jij wint bij je lezer, hoe eerder zij jouw content zullen delen. Wees eerlijk en integer en geef zoveel mogelijk waarde in plaats van reclame om het vertrouwen bij je lezer te bewaren.

 • http://www.centsation.nl Léonie van Centsation.nl

  Super tips!

  • jelledeblogbouwer

   Dank Léonie! :)

 • RoryRowenaJayne

  Heel fijn dit! Zo fijn zelfs dat ik een print wil maken hiervan en het wil ophangen zodat ik er vaak naar kan kijken! Lekker oldskool misschien, maar zo’n goed gevoel geeft het mij.

  • jelledeblogbouwer

   Ik zeg gewoon doen Rory! :)

 • Marinthe Bos

  Inspirerend dit! Ik krijg er een goed idee van!

  • jelledeblogbouwer

   Vet! 😀